Jag tänkte här dela med mig lite av ett av mina största intressen, nämligen bilar och då framför allt snabba och inte nödvändigtvis praktiska eller ens lämpliga bilar för svenska vägar, men bilar som jag skulle vilja köra och/eller äga. Många av dem ligger helt bortom vad min nuvarande plånbok skulle klara av men vem vet, en dag kanske någon av dessa står parkerade på min uppfart och skulle dom göra det, då skulle jag garanterat vara en av de lyckligaste männen i Sverige.

Drömmen lever

En dag, när detta nu blir vet jag inte men en dag kommer jag besöka Abu Dhabi och Ferrari World för att där få provköra en Ferrari California på deras testbana. Att få möjligheten och uppleva detta kostar endast 1300 kronor, lite drygt, men problemet är att jag måste bege mig till Förenade Arabemiraten, en resa i sig inte är det billigaste och det samma kan sägas om både boende och uppehälle. Men chansen att jag får uppleva detta kontra äga en Ariel Atom V8, en koenigsegg, Hennessey Venom GT eller en Lamborgini Aventador är betydligt större. Tanken är att jag ska åka till sydostasien inom en snar framtid och planen är då att stanna till i Abu Dhabi under några dagar så att jag kan hinna med och testa detta och för att därefter påbörja semestern väl framme i Asien.

Men vad är det som gör snabba bilar så lockande kanske många undrar sig? Det är svårt att beskriva, speciellt för något som aldrig riktigt fått uppleva hur det är att åka med eller köra en bil som har en stor, stark motor under huven. Närmast jag skulle kunna komma att kunna beskriva detta är att jämföra det lite med en berg-och-dalbana eller känslan som uppstår när du sitter ombord på ett flygplan som lyfter. Det pirrar lite i magen, det ger dig en liten adrenalinrush och när du väl fått smak för detta, vill du bara ha mer och mer. Har du väl fått en blodad tand för snabba bilar, känslan av att ha kontroll eller makt över ett muskelpaket, då är det oerhört svårt, om inte nästintill omöjligt att gå tillbaka till något ”vardagligt” och jag talar här av egen erfarenhet. Visst, som vuxen måste man göra vissa uppoffringar och välja bort bilen med två säten och istället hitta något som har plats för en bilstol men det betyder inte att du måste kompromissa helt och hållet. Det finns fortfarande en stor mängd familjebilar där ute som ger de bästa av båda världar, säkerhet och utrymme för familjen men också styrka och kvickhet för körglädjen.

Innan jag börjar gå in på de bilar som jag skulle vilja ha eller delar med mig av tidigare körglädje jag upplevt, som den AMG C32 som jag syftade på i meningen innan, ”det bästa av båda världar” så tänkte jag dela med mig av vad det var som väckte detta intresse, vad det var som gjorde att jag valde att gå denna väg när det gäller bilar. Se till att läsa mitt nästa inlägg där jag delar med mig av vad det var och vilken bil det var som gav mig blodad tand, som ungdom och ny bilförare.