En bra familjebil är Seat Leon ST kombi. Det är en mycket trevlig bil som är riktigt pålitlig och har väldigt gott om plats till allt bagage man skall lasta. Den tillhör märket Volkswagengruppen och har samma teknik som Skoda Octavia och Volkswagen Golf. Den kostar från 174 900 kronor.

En Citroen Grand Picasso passar också utmärkt till den större familjen. den har fin komfort och är mycket rymlig. Den är även bränslesnål med rätt motor. Den drar ungefär en halvliter milen och det är riktigt bra, speciellt på vintern. Den kostar från 199 900 kronor.

Volkswagen Passat Sportscombi är en annan fin bil för mycket folk. Bra utrymme för bagage och finns med flera bra och fina motorer. Priset ligger på 293 000 kronor.

Honda Civic Tourer är också väldigt rymlig och den är också väldigt fin att se på. Lastutrymmet ligger på 624 liter och när man fäller baksätet blir det riktigt gott om plats. Den kostar 195 900 kronor.

Seat Alhambra är en smart familjebil som påminner väldigt mycket om Volkswagen Sharan. Skillnaden är att Seaten är mycket billigare. Mycket utrymme för bagage och den kostar 255 900 kronor.

Toyota Auris Touring Sports är ett alternativ till familjebil och har ett bagageutrymme på 530 liter och fäller man baksätet rymmer den 1 658 liter. Mycket snygg och luftig inredning. Den kostar 208 900 kronor.

Tesla Model 3 är mycket snabb och också mycket dyr. Den finns i två modeller: Long Range kostar 650 200 kronor och en sportversion som heter performance och kostar 767 200 kronor. De är bägge fyrhjulsdrivna och har absolut ingenting på instrumentbrädan, utan den är helt tom på knappar. Man gör alla manövrar på en pekplatta i mitten som är 15 tum stor. Nackdelen med det att man släpper koncentrationen från vägen. Den har väldigt stort bagageutrymme och gör 0-100 kilometer i timmen på 3,5 sekunder.

Årets bil

Peugeot 308 SW blev utsedd till Årets bil i fjol och detta är en riktigt prisvärd bil. Den är jättekul att köra och har väldigt bra utrymme. Den har 130 hästar och kostar 169 900 kronor.

Skoda Octavia Combi är billig i inköp och har bra med utrymme för bagage. Om man vill ha den med fyrhjulsdrift kostar det 7 000 extra, men kan vara praktiskt, för då kommer man fram på små slingriga vägar. Den rymmer 160 liter bagage när baksätet är uppfällt. En bred baklucka och ett ställbart lastgolv gör den väldigt lättlastad. Den kostar 192 700 kronor.

Subaru Outback är kanske inte så snål och billig, men många familjer tycker den är rena drömbilen. Den är mycket snygg och elegant och inredningen är mycket lyxig. Den har fyrhjulsdrift som standard och klarar dåligt underlag galant. Priset är 319 900 kronor.

Volkswagen Touran är den minsta minibuss som Volkswagen har. den går snålt och väljer man en dieselmotor går den ännu snålare. Den kostar 209 900 kronor.

Kia Carens är också en jättefin familjebil och den är riktigt rolig att köra. Sju personer får plats här om de längsta sitter bak i bilen. Ett vettigt pris med bra garanti. Priset ligger på 192 900 kronor.