För de som föredrar bilen framför tåg och flyg kan en bilsemester vara ett alternativ värt att överväga inför sommaren oavsett om man vill stanna inom Sverige eller resa utomlands. Även om syftet med resan inte är nöje är biltypen av lika stor betydelse för att se till att vägen till slutmålet blir bekväm och inte en pina. Det finns mycket att ta hänsyn till för att se till att bilresan blir så avslappnad som möjligt, men det viktigaste är att biltypen är passande i förhållande till den resa som man planerar att göra. Vilken typ av bil som passar bilresan bäst beror helt och hållet på vilken typ av resa som man ämnar göra. En lång resa med en BMW 328D xDrive Sports Wagon kan bli en mycket trevlig historia om vägen är asfalterad hela vägen, men kan bli besvärligare om resan kommer vara baserad i terräng. Syftet och budgeten bakom resan kan också påverka vilken bil som är mest lämpad för att ta den resande från punkt A till punkt B. För någon som vill se till att resan blir så sparsam som möjligt kommer inte välja samma bil som den som vill ha roligt på vägen genom en snabb bil med kraftfull motor.

Långa resor med komfort

Med utgångspunkten att resan kommer vara lång men hålla sig till vanliga asfalterade vägar är Volvos XC90 perfekt för den som har mycket bagage och reser med fler än två i bilen samtidigt. Den svenska designen är inte bara estetisk men också säker och innehåller smart teknologi för att göra resan enklare. För att göra resan extra njutbar hittar man även Bowers & Wiklins ljudsystem i bilen vilket underlättar en lång tid i bilen.

Volvo XC90 2019

En bil som passar tunnare plånböcker bättre men har starkt fokus på praktikalitet är Honda Element som har mycket plats och komfort för den som planerar att resa långt. Även om den inte är den mest estetiskt tilltalande bilen är den bekväm och för de som reser två är det möjligt att fälla ner de bakre sätena till en provisorisk säng. En annan bil som tar det praktiska före det roliga är Toyota Prius som passar perfekt för den som inte vill spendera hela sin resebudget på bensin. Bilen drar otroliga 0,3 liter per mil vid blandad körning med hjälp av sin hybridteknik som tillåter bensinmotorn att stängas av och växla till el.

För andra typer av bilresor

För den som planerar en resa som innebär mycket terrängkörning kan istället Land Rover Defender vara ett alternativ som vissa klassar som den bästa bilen för terrängkörning. Den är därför det perfekta alternativet för någon som antingen vill köra långa resor i bergen eller ge sig ut på en safari i Afrika.En annan bil som lämpar sig väl åt terrängkörning är Jeep Cherokee XJ som lämpar sig åt den som vill spendera mer tid utanför vägen än på den. För den som istället för praktikalitet siktar på att göra resan rolig och minnesvärd är Ferrari GTC4Lusso som med sin V12 motor ett bättre alternativ. Bilen har en accelerationsprestanda som inte går att hitta i många andra bilar och kommer upp i 100 km/h på 3,4 sekunder.